Over de Knopenwinkel

thea

Thea de Boer

Eigenaresse thea de Boerstartte haar knopenwinkel ooit in een klein pand aan de Wolvenstraat. In 2001 sloot ze na ruim veertien jaar de deuren. Veel reizen, veel inspiratie opdoen en vier jaar later is Thea de Boer terug in een prachtig ruim pand aan één van Amsterdams mooiste grachten, vlakbij de Negen straatjes.
Net op tijd want de knoop is weer helemaal hot. Hier worden knopen verkocht in allerlei soorten en maten van parelmoer tot been, van gebrand hout tot glas en van alles ertussen in. Niets is zo belangrijk als individualisme en trends in de mode van nu, het gaat dus allemaal om de details.
Thea: "Ik denk dat mensen van nu anders willen zijn, zij willen zich onderscheiden en op dat gevoel wil ik inspelen met mijn unieke knopencollectie." Naast de knopencollectie heeft de winkel een prachtige serie schitterende spullen van uit heel de wereld.

Handgemaakte Cambodjaanse zijden tasjes van Clair V en allerlei accessoires variërend van ceintuurs tot handgemaakte sieraden.
Meer dan alleen knopen Ook voor schitterende shawls van het topmerk Benzoe als voor oude borduursels en tassen van de Hilltribes uit Zuid Oost Azië en schilderijen van Anna Palova. 

 

1000016300Anna Polova

De Russische kunstenares Anna Pavlova koos op een middag in oktober, in navolging van vele schilders voor haar, het Vrouwenregt in Delft uit om deze unieke locatie op het doek te vereeuwigen. Dit was (letterlijk) een buitenkans om een aantrekkelijk doek vers van het paletmes te bemachtigen. Het resultaat is nu in de galerie te bewonderen. Anna heeft in Moskou gestudeerd, en heeft tentoonstellingen in Parijs en Amsterdam gehad. Het Hollandse stadsleven fascineert haar zodanig, dat wij nog een rijke oogst van Nederlandse werken mogen verwachten. Het werk van Anna heeft een heel eigen stijl, waarbij de vrije interpretatie van perspectief de dynamiek van de omgeving weergeeft. Subtiel gekozen kleuren geven de doeken een warme aantrekkingskracht, waarbij een verrassend realistisch beeld ontstaat van de beleving van de maakster. De wereld gaat nog meer van haar horen!

Het is duidelijk dat de knopenwinkel aan de Herengracht 389 in Amsterdam, meer is dan de bescheiden naam op de gevel doet vermoeden. Alles wat er staat en hangt is te koop, van de hertengeweitjes aan de muur tot aan een menage á trois, en van het Italiaanse emaille knoopje uit 1933 tot aan een antiek Tibetaans mutsje en alles ertussen in.

Thea de Boer is erin geslaagd een unieke Winkel  te creëren en dat op wereldniveau.